Girona retira milers de branques dels plàtans del parc de la Devesa

L’actuació vol evitar que puguin caure si estan en mal estat o es produeix una ventada

Diari de Girona | T.C.C.

L’Ajuntament de Girona ha començat els treballs per retirar totes les branques en mal estat que hi ha als plàtans del parc de la Devesa. L’enginyer encarregat de les tasques, Narcís Motjé, ha explicat que es retiraran «milers» de branques. Motjé ha concretat que s’estan traient totes aquelles branques que es considera que hi ha perill que acabin caient, ja sigui pel seu mal estat o per una ventada. «Hem de fer que quedin les que aguantin una tramuntanada», ha deixat clar Motjé.
L’enginyer, d’acord amb el regidor de Paisatge i Hàbitat Natural, Narcís Sastre, ha assenyalat que l’actuació es fa perquè no hi hagi cap mena de perill per als usuaris del Parc, com ara els vianants o les famílies que surten a passejar, els marxants, els clients o els esportistes.
Els treballs es fan minuciosament, plàtan a plàtan. Es preveu analitzar els prop de 2.350 exemplars que hi ha. De fet, les tasques duraran al voltant de tres setmanes i s’ha començat per les zones més freqüentades, com l’espai de pic-nic. Motjé ha ressaltat que s’actua amb «seny» i amb «tacte» envers tots els exemplars.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s