Trasllat “imminent” de l’Agility Club de la Devesa, que anirà a Mas Xirgu

S’instal·larà en un solar al carrer Can Pau Birol, prop de Canis

Tant l’espai que ara ocupen com el nou són parcel·les de titularitat municipal

JORDI NADAL  EL PUNT AVUI

L’Agility Club de Girona, entitat que fa cursos d’ensinistrament i entrenament de gossos, deixarà de manera “imminent” les actuals instal·lacions al parc de la Devesa, segons va dir el regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà, Narcís Sastre, en el ple de dilluns. El regidor va assegurar, arran d’una pregunta de la portaveu de la CUP, Laia Pèlach, que estan enllestint el conveni de trasllat amb l’entitat, que ha de preveure un nou emplaçament on puguin dur a terme les seves activitats. Sastre no va concretar on s’instal·laria l’Agility un cop deixi la Devesa, però representants de l’entitat van admetre ahir a aquest diari que serà a Mas Xirgu. En concret, molt a prop d’on hi ha l’hospital veterinari Canis, al carrer Can Pau Birol.

Pros i contres

Asseguren que ells haurien preferit quedar-se on són ara, però estan disposats a acceptar el trasllat sempre que puguin continuar exercint les seves activitats en bones condicions. En aquest sentit, els mateixos representants de l’associació –que actualment té 81 associats, segons expliquen– van admetre que el nou emplaçament té aspectes positius i aspectes negatius en relació amb les instal·lacions de la Devesa. Pel que fa als positius, van assenyalar que serà més fàcil aparcar-hi a prop, que les connexions viàries són millors i que podran distribuir les instal·lacions de manera més ajustada a les seves necessitats. Pel que fa als negatius, destaquen sobretot que la gent està acostumada a trobar-los al centre de la Devesa, on estan instal·lats des de fa uns quinze anys. Amb la nova ubicació perdran també centralitat i, per tant –consideren–, visibilitat, tot i que la centralitat era un dels aspectes que l’entitat reclamava.

El nou terreny, igual que el que encara ocupen, és de titularitat municipal. L’any passat l’Ajuntament va comunicar-los que haurien de traslladar-se en aplicació del que serà el pla especial de la Devesa –encara pendent d’aprovació per part del ple–. En principi es volia que deixessin les instal·lacions del parc de Girona l’any passat mateix, però finalment es va optar per trobar-los abans un nou lloc.

LA XIFRA

81 socis té actualment l’Agility Club, segons les dades de la mateixa associació d’educació i entrenament de gossos.

LA FRASE

“El conveni ha vençut però hi havia qüestions a resoldre que esperem tancar aviat” – Narcís Sastre – Regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà de Girona.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s