La Devesa, un parc o un aparcament?

El 12/07 van publicar al seu diari les paraules de la tinenta d´alcaldia de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme, que deia «fem una prova per la qual durant aquests dies no es podrà aparcar al camp de Mart i l´aparcament serà al perimetral» (de la Devesa).

És trist i indignant que una política amb tants anys d´experiència, tinenta d´alcaldia i regidora del barri de la Devesa, desconegui que, tal com marca el reglament d´usos i activitats del Parc, encara vigent i aprovat al 2010, no es pot aparcar en la totalitat de la Devesa exceptuant les zones asfaltades i habilitades, com són l´aparcament del C/Berenguer, la rotonda del pont de Pedret o el del C/Güell.

Fins que els polítics, responsables de la gestió del Parc, no facin la seva feina fent complir els reglaments i les lleis que ells mateixos aproven i adeqüin el Parc, els gironins no tractarem la Devesa amb el respecte que es mereix.

I fins que els gironins no tractem al parc de la Devesa amb el respecte que es mereix –el mateix que professem als parcs de Migdia o Central– els polítics seguiran denigrant el parc a ser un calaix de sastre al mig de la ciutat que tant pot servir d´aparcament com d´abocador com de càmping improvisat.

I així, any rere any, la Devesa, Bé ­Cultural d´Interès Nacional, el parc més antic de la ciutat, el parc urbà més gran de Catalunya, ­esdevé una massa arbòria on tot s´hi val i s’allunya del que és, o el que hauria de ser, un parc, ­orgull de Girona i dels gironins.

Beatriz Esporrín Palacios, Girona. Publicat a les cartes al director del Diari de Girona.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s