Transformaran el Camp de Mart de la Devesa en zona verda a principis del 2018

El govern de Girona té previst treure’n del tot els cotxes abans de finals d’any i en el primer semestre del 2018 ampliar la zona d’herba i tancar el perímetre amb plàtans

  • Vista del Camp de Mart de la Devesa de Girona, en una imatge de finals de juliol Foto: JORDI NADAL.

El mercat de marxants de la Devesa tornarà avui al seu lloc habitual, després de la prova pilot de l’estiu, i amb el canvi es tornarà a permetre l’aparcament puntual en les hores de mercat de vehicles al Camp de Mart, però serà per poc temps. L’Ajuntament de Girona té previst “extingir del tot l’aparcament de vehicles al Camp de Mart abans de finals d’any” –un cop s’habiliti la zona verda d’aparcament a davant de la sala de ball–, explica el regidor d’Hàbitat i Paisatge Urbà, Narcís Sastre, que hi afegeix que just després de treure’n del tot els cotxes es transformarà el Camp de Mart en “zona verda”. En concret, detalla Sastre, la intenció és fer aquest “canvi de cara” de la zona durant el primer semestre del 2018 i que aquest inclogui l’“ampliació de l’extensió d’herba acostant-ho al màxim possible a Fira de Girona”, i també “acabar de plantar la línia d’arbres per tancar el perímetre, delimitar-ho també amb plàtans pel costat oest –a tocar de Fira de Girona–, que ara queda obert”.

Sastre reconeix que actualment el Camp de Mart és una “zona degradant” i que “l’aparcament de cotxes no és una de les funcions d’un parc urbà” i per això l’equip de govern ha apostat per suprimir-lo, però afirma que “cal fer-ho pas a pas”. Així, remarca que “s’ha anat restringint la circulació dins del parc posant obstacles per evitar activitats incíviques”, i que també s’ha anat reduint l’espai on es permetia aparcar i també el nombre d’usuaris que podien fer-ho, ja que ja no es permet aparcar-hi als de l’Auditori i Fira de Girona sinó només als del mercat els dimarts i dissabtes. “El petit reducte que queda ara desapareixerà del tot abans de finals d’any i s’acabarà una vegada per totes aparcar al Camp de Mart i no s’hi tornarà a aparcar mai més, almenys mentre hi hagi aquest govern”, subratlla Sastre, que explica que la intenció és prohibir del tot l’aparcament “al més aviat possible”, però que s’ha de fer de manera coordinada amb l’arrencada de la zona verda d’aparcament a davant de la sala de ball, en què hi haurà una primera hora gratuïta els dies de mercat. “No podem deixar el mercat sense un aparcament a prop almenys amb incentius”, assenyala.

LA FRASE

Abans de finals d’any s’acabarà una vegada per totes aparcar al Camp de Mart de la Devesa
Narcís Sastre
REGIDOR D’HÀBITAT I PAISATGE URBÀ DE GIRONA

Deneguen fer-hi un ‘motorshow’

La junta de govern de Girona va denegar divendres el permís a un promotor privat que volia fer un motorshow aquest setembre a la Devesa. En concret, la petició era per fer un “espectacle acrobàtic amb cotxes, motos i tractors al parc de la Devesa”, i el govern va considerar que era una activitat que no encaixava amb el tipus d’usos d’un parc urbà. Segons detalla el regidor d’Hàbitat i Paisatge Urbà, Narcís Sastre, es tractava de fer un “gran espectacle a l’americana, muntant una gran estructura amb grades”, un tipus d’ús que no “té cabuda en la filosofia d’un parc urbà”, i per això es va denegar. “A la Devesa no, si ho volen fer a una altra banda s’estudiarà”, explica. Sastre remarca, però, que ells tenen clar que volen omplir la Devesa d’activitat –però no d’aquest tipus– perquè no esdevingui “un fòssil”. “Volem arreglar el continent i donar-li contingut, però un contingut adequat”, resumeix.

 

Publicat a El Punt Avui.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s