Al·legacions “a la totalitat” al pla especial de la Devesa de Girona

J. NADAL  GIRONA – El Punt Avui

La plataforma Salvem la Devesa i l’associació de veïns Devesa Güell presentaran al·legacions “a la totalitat” al pla especial de la Devesa, i insten els gironins a sumar-s’hi. L’Aula Magna de la Casa de Cultura va ser escenari ahir d’un col·loqui per parlar sobre el pla especial de la Devesa organitzat per aquestes dues entitats, a més de l’Associació Harmonia Acústica i la Federació d’Associacions de Veïns de Girona. En l’acte es va donar a la seixantena llarga d’assistents una còpia de les al·legacions amb la possibilitat que els interessats hi posin el seu nom i les presentin també al consistori.

Els assistents es van mostrar molt crítics amb el pla especial, després d’una exposició dels organitzadors que n’assenyalava els aspectes que ells consideren més deficients; a més d’avisar que el pla especial els sembla un document ple de “deficiències, inconcrecions, incongruències i contradiccions.” A més de les al·legacions a la totalitat, en presenten de puntuals. Per exemple, pels usos, que consideren “indefinits” i en què es permeten, “contràriament al que han exposat públicament els regidors […] i l’alcaldessa”, activitats intensives al camp de Mart. Critiquen també el que consideren com a possibilitat que es faci una gestió privada del domini. En l’aspecte de la mobilitat, critiquen que “hi haurà embussos” si es redueixen un 50% els carrils de circulació al passeig de la Devesa, des del Rellotge fins a la rotonda de la Devesa, a tocar de la ronda de Ferran Puig. Creuen que tampoc es resol la integració del parc a la ciutat, i qüestionen la creació d’una segona passarel·la sobre el Ter. Del finançament avisen que es vol treure rendiment econòmic del parc, i no veuen viable el pla d’inversions de 30 milions d’euros en vint anys. També critiquen la gestió de l’arbrat, assegurant que “no té sentit proposar el reg per inundació”. Aquesta al·legació, però, va ser criticada per un dels majors experts i coneixedors de la Devesa que hi ha a Girona, l’enginyer forestal, Narcís Motjé, que, tot i així, va compartir molts altres aspectes de les crítiques de les entitats.

El pla especial està en període d’exposició pública fins al 2 de febrer. Al col·loqui van participar representants de tots els grup municipals de l’oposició excepte del PP.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s