La Plataforma demana que s’aturi tota la tramitació del Pla de la Devesa

Inclou al·legacions en la mobilitat, el finançament, els usos, la gestió de l’arbrat i en la gestió privada

Ddg 23.01.2018 

Seguiment de l´acte de Salvem la Devesa.

La Plataforma Salvem la Devesa va presentar ahir en un acte públic a la Casa de Cultura públic les al·legacions al Pla Especial que lliurarà a l’Ajuntament de Girona. La plataforma demana la «paralització de tot el procés de tramitació admisnitrativa i l’elaboració d’un nou document que sigui sotmès a un tràmit de participació ciutadana amb, obert i amb el temps necessari».

El text engloba sis blocs d’al·legacions. Comença indicant que hi ha faltes d’ortografia, problemes en la numeració o noms de documentents que no concorden. Exigeix que es replantegin els usos agressius al parc i que les activitats permeses respectin sempre els arbres, les persones, els animals i la flora. No són partidaris d’actes puntuals de gran format (un concert massiu o el festival de circ). Demanen que s’elimini tota possibilitat de gestió privada del domini d’ús públic en règim de concessió administrativa o altre règim. Pel que fa a mobilitat, no volen que s’eliminin dos carrils de trànsit davant la sala de ball i pregunten si cal i una nova passera que creui el Ter. Altres demandes són eliminar el reg dels arbres per inundació i determinar els criteris que marquin si s’ha de talar un plàtan i que no cal plantejar actuacions milionàries sinó petites actuacions per ordenar el parc i fer-lo amable.

Entre el públic es va demanar que les atraccions de les fires, el mercat i Fira de Girona deixin el parc, més parc infantils i millores en l’espai de caminar del parc. L’enginyer Narcís Motjé va dir que el sistema de reg per inundació és l’adient.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s